Skip to content
casca-1

Designer och inredare

Mina alster levererar alltid en koppling mellan modedesign, arkitektur och inredning. Om jag designar mode skapar jag med ett arkitektoniskt tänk och när jag inreder så inreder jag i samspel med ergonomi, funktion och rörelse. 

I mina inredningsprojekt har rumsligheten en stark koppling till kroppen. 

Modedesign och inredningsarkitektur delar många principer. Dels när det gäller designprinciper och metoder men även att de kräver en stark känsla för estetisk, förståelse för färg, textur och mönster samt en förmåga att skapa visuellt tilltalande och funktionella resultat där alla vinklar spelar en roll.

Mycket av min kreativitet har präglats av min långa utbildning. Det började med gymnasiet där jag läste teknisk linje med inriktning design och arkitektur i Helsingborg. Valet föll på detta då jag har ett starkt intresse både av det kreativa men också beräkning, konstruktion, och hållbarhet.

Efter studenten reste jag till Australien i 3 år där jag läste 18 månaders yrkesutbildning inom modedesign. Det var en intensiv utbildning då vi lärde oss mycket under kort tid. När jag började hade jag aldrig sytt en klänning men i slutet av utbildningen hade vi en modevisning tillsammans med en av Australiens främsta designers, Alex Perry, där delar av min kollektion visades på “Fashion TV” som var en kanal som sändes över hela världen.

Den senaste tillökningen i utbildningar är en konstnärlig kandidat i textildesign där jag examinerades 2022.

 

Utbildning/Kurser

Bachelor in fine art, Aug 2018- Juni 2022 

Textildesign, Kandidatprogram, Textilhögskolan i Borås 

 

Konsthantverk och Design, Aug 2012- Juni 2013 

Grimslövs Folkhögskola 

 

Kurs Kollektion/Eget företag, Okt 2011 – Dec 2011 

Tillskärarakademin, Stockholm 

 

Advanced Diploma of Applied Fashion Design and Technology, Feb 2011 – Aug 2011

Institute of Creative Design, Varsity Lakes, AUS 

 

Diploma of Applied Fashion Design and Technology, Feb 2010 – Dec 2010 

Institute of Creative Design, Varsity Lakes, AUS 

 

Teknisk linje inr. Design och Arkitektur, Aug 2005 – Juni 2008 

Tychobrahe Gymnasium, Helsingborg 

FOTO

Samma år som jag flyttade till Australien (2009) började jag jobba med Adobe redigeringsprogram. Därefter investerade jag i en systemkamera och tog min första fotokurs 2013 som varade i 6 månader. Sedan dess har fotot hängt med mig i min kreativa bana. Även under min tid på Textilhögskolan fick vi utbildning inom systemkamera och studiofoto. Så med foto inkluderat som färdighet kan jag leverera och erbjuda mina kunder en komplett kreativ partner för mindre projekt.

casca-3-2